Kontion mökki

Sukevan yhteismetsän omistamalla maalla Talaksella, Kontiolammen eteläpäässä, sijaitsee kuvan mökki. Mökin historiasta sen verran että Sukevan yhteismetsän hirviseurueessa tuli Talasksella etsästäessään puheeksi, että lähellä lääninrajaa olevasta vanhasta rakennusryhmästä saisi rakennettua mökin taukopaikaksi. Puuhamiehinä olivat Huuskon Juho ja Pyyn Matti, joiden johdolla rakennettiin mökki vanhoista hirsistä siihen vanhan asuinsijan viereen.

Kontion mökki

Kontion mökki

Kontion mökki

Kontion mökki

Tässä hirviseurue piti ruokataukojaan ja löysivät muutkin siellä liikkuneet ihmiset sen mökin. Siinä pidettiin taukoja muutama vuosi, kun heräsi ajatus uuden mökin rankentamisesta Kontiolammen eteläpäähän.

Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja Juholla olivat tiedossa mökkihirret Turengissa, jotka sitten ostettiinkin ja kuljetettiin Kontiolammen rantaan. Paikalle rakennettiin tie ja kaadettiin muutama puu, jotka sahattiin koska tarvittiin rakennuspuita. Rahoitusta hoidettiin omana rahoituksena eli hattu kiertämään ja jokainen antoi siihen sovitun summan. Lisäksi kylvettiin talkoilla Virvumäessä iso aukko josta saatiin lisää varoja. Hirviporukka aloitti rakentamisen ja mukaan kysyttiin osakkaita joita lähtikin mukaan. Mökki saatiin valmiiksi vuonna 1994. Mökin seinässä on laatta jossa on kaikkien rakentamisessa mukana olleiden nimet.

Kun mökki saatiin tehdyksi, niin seuraavana oli saunan rakentamisen vuoro. Hirretkin löytyivät saunaan sopivasti. Taas hattu kiertämään ja keräämään varoja rakentamista varten. Niin saatiin saunakin valmiiksi. Porukasta on löytynyt aina sopivia henkilöitä, joilta on saatu apua näinkin mittaviin rakennusprojekteihin.

Osakkaat ovat saaneet käyttää kämppää halutessaan. Hirviporukka on tehnyt talkootöinä kaikki kunnostukset, mitä siellä on ollut tarvetta tehdä.

Mökkiä on käytetty osakaskunnan toimesta aika vähän. Periaatteena on ollut, että jos mökkiä ei ole varattu, voivat kaikki olla siellä yhtä aikaa. Mökillä on käytetty jonkin verran yhteistyökumppaneita ja onpa joku ollut siellä muutaman yönkin.

Mökkiä voi poikkeustapauksessa varata, jos haluaa varata ottaa yhteyttä Erkki Shemeikkaan puh. 0400815185


Lisätietoa ja varaukset puh. 0400815185 / Erkki