AJANKOHTAISTA

Kokouskutsu 17.02.2019 klo. 10.00, Sukevan kyläkeskus. Lue lisää..

 

Toimintakertomus sekä palkkiosuositus lisätty osakkaiden sivuille.

Opintoretki Äänekosken biotuotantotehtaalla

Lue lisää..

Sukevan Yhteismetsän historiaa

Lue ensimmäinen vuoden 1957 tai vuoden 1966-1975 metsätaloussuunnitelma.

Kesäkuulumiset 2018

Lumituhot ovat paljastuneet odotettua suuremmiksi yhteismetsän alueella. Lue lisää.

Osakaskunnan kokous pidettiin Ke 28.03. Lue lisää..

Vuoden 2017 toiminta-kertomus, tase sekä tulos-laskelma ladattavissa

Osakkaat voivat ladata toimintakertomuksen, taseen sekä tuloslaskelman, osakkaiden sivulle kirjautumalla. Tiedostot löytyvät kohdasta Säännöt ja toiminta - kohdan alta.

Videoita Pihlajasalon lentolevityksestä

Katso videot..


Lue vanhempia tiedotteita

Kontion mökki

Kontion mökki

Sukevan yhteismetsän omistamalla maalla Talaksella, Kontiolammen eteläpäässä, sijaitsee kuvan mökki. Mökin historiasta sen verran että Sukevan yhteismetsän hirviseurueessa tuli Talasksella etsästäessään puheeksi, että lähellä lääninrajaa olevasta vanhasta rakennusryhmästä saisi rakennettua mökin taukopaikaksi. Puuhamiehinä olivat Huuskon Juho ja Pyyn Matti, joiden johdolla rakennettiin mökki vanhoista hirsistä siihen vanhan asuinsijan viereen.

Tässä hirviseurue piti ruokataukojaan ja löysivät muutkin siellä liikkuneet ihmiset sen mökin. Siinä pidettiin taukoja muutama vuosi, kun heräsi ajatus uuden mökin rankentamisesta Kontiolammen eteläpäähän.

Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja Juholla olivat tiedossa mökkihirret Turengissa, jotka sitten ostettiinkin ja kuljetettiin Kontiolammen rantaan. Paikalle rakennettiin tie ja kaadettiin muutama puu, jotka sahattiin koska tarvittiin rakennuspuita. Rahoitusta hoidettiin omana rahoituksena eli hattu kiertämään ja jokainen antoi siihen sovitun summan. Lisäksi kylvettiin talkoilla Virvumäessä iso aukko josta saatiin lisää varoja. Hirviporukka aloitti rakentamisen ja mukaan kysyttiin osakkaita joita lähtikin mukaan. Mökki saatiin valmiiksi vuonna 1994. Mökin seinässä on laatta jossa on kaikkien rakentamisessa mukana olleiden nimet.

Kontion mökki Kontion mökki Kontion mökki

Kun mökki saatiin tehdyksi, niin seuraavana oli saunan rakentamisen vuoro. Hirretkin löytyivät saunaan sopivasti. Taas hattu kiertämään ja keräämään varoja rakentamista varten. Niin saatiin saunakin valmiiksi. Porukasta on löytynyt aina sopivia henkilöitä, joilta on saatu apua näinkin mittaviin rakennusprojekteihin.

Osakkaat ovat saaneet käyttää kämppää halutessaan. Kämpän käyttämisestä on sovittu, että sitä käyttävät maksavat 20 euroa / vrk yhteismetsän tilille, jotta saadaan hieman kuluja peitetyksi. Hirviporukka on tehnyt talkootöinä kaikki kunnostukset, mitä siellä on ollut tarvetta tehdä.

Mökkiä on käytetty osakaskunnan toimesta aika vähän. Periaatteena on ollut, että jos mökkiä ei ole varattu, voivat kaikki olla siellä yhtä aikaa. Mökillä on käytetty jonkin verran yhteistyökumppaneita ja onpa joku ollut siellä muutaman yönkin.


Vuorokausi maksu on 20 euroa suoritetaan Sukevan yhteismetsän tilille:
FI48 5435 1750 0028 69.