AJANKOHTAISTA

Kokouskutsu 17.02.2019 klo. 10.00, Sukevan kyläkeskus. Lue lisää..

 

Toimintakertomus sekä palkkiosuositus lisätty osakkaiden sivuille.

Opintoretki Äänekosken biotuotantotehtaalla

Lue lisää..

Sukevan Yhteismetsän historiaa

Lue ensimmäinen vuoden 1957 tai vuoden 1966-1975 metsätaloussuunnitelma.

Kesäkuulumiset 2018

Lumituhot ovat paljastuneet odotettua suuremmiksi yhteismetsän alueella. Lue lisää.

Osakaskunnan kokous pidettiin Ke 28.03. Lue lisää..

Vuoden 2017 toiminta-kertomus, tase sekä tulos-laskelma ladattavissa

Osakkaat voivat ladata toimintakertomuksen, taseen sekä tuloslaskelman, osakkaiden sivulle kirjautumalla. Tiedostot löytyvät kohdasta Säännöt ja toiminta - kohdan alta.

Videoita Pihlajasalon lentolevityksestä

Katso videot..


Lue vanhempia tiedotteita

KESÄRETKI 2017

Kesaretki-2017-Stora-Enso

Sukevan yhteismetsän jo perinteiseksi muodostunut kesäretki tehtiin 10. -11.8.2017. Retki suuntautui Varkauden StoraEnson tehtaalle, Forssaan Mustialan yhteismetsään sekä Hämeenlinnassa panssarimuseoon. Mukana oli kymmenen henkilöä.

Varkaudessa meitä oli vastassa ostopäällikkö Matti Hentunen ja tuttu ostomies Antti Pekkarinen Lapinlahdelta. Heidän johdollaan siirryttiin mitta-asemalla. Täällä meille aseman toimintaa esitteli mitta-aseman esimies Jolkkonen.

Kesaretki-2017-StoraEnso

Tänä päivänä kaikki puiden vastaanotto tapahtuu vaa'an kautta. Päivän aikana tehtaalle tulee yli 50 rekka-autollista sekä lisäksi lähes joka päivä junalastillinen puuta. Mitta-aseman tutustumisen jälkeen käytiin kuorimossa katsomassa puiden kuorimista ja hakettamista. Mieleen jäi, että isokin sellupuu menee hakettajasta läpi siinä missä ohuempikin, nikottelematta.

Ari Sirviö, StoraEnso: Matti Hentunen ja Antti Pekkarinen

Tämän jälkeen siirryttiin neuvotteluhuoneeseen kuulemaan Matti Hentusen esitys FSC -sertifioinnista. Esityksen jälkeen siirryttiin StoraEnson työmaaruokalaan StoraEnson tarjoamalle lounaalle.

Matka jatkui lounaan jälkeen kohti Forssaa, jossa oltiin illalla kuuden aikaa... ei muuta kuin kuin majoittumaan, lepäämään hetkeksi ja sitten yhteiselle illalliselle.

Kesaretki-2017-Mustiala-1

Aamulla meille kaikille tuttu Kasper Nurmi tuli hotellille noutamaan meitä heidän laavulleen. Täällä oli vastassa Mustialan yhteismetsän toiminnanjohtaja Juha Simola ja heidän toimistonhoitaja. Tervetuliaismaljan jälkeen oli vuorossa nokipannukahvit.

Kesaretki-2017-Mustiala-2Kesaretki-2017-Musti...jpg

Kahvin jälkeen toiminnanohjaaja esitteli meille Mustialan yhteismetsän toimintaa ja siinä samassa käytiin vilkasta keskustelua. Ainakin metsästysasiat puhuttivat.

Kesaretki-2017-Mustiala-3Kesaretki-2017-Mustiala Kesaretki-2017-Mustiala-3 Kesaretki-2017-Mustiala-4 Kesaretki-2017-Mustiala-8Kesaretki-2017-Mustiala-9 Kesaretki-2017-Mustiala-10 Kesaretki-2017-Mustiala-11Kesaretki-2017-Mustiala-12

Laavulla olon jälkeen lähdettiin tutustumaan konkreettisesti metsään, jossa ensin katsottiin harvennuksen tekoa ja sen jälkeen ensiperkaus alueeseen.

Tämän jälkeen kiiteltiin isännät ja matka jatkui Parolannummelle panssarimuseoon.

Kesaretki-2017-Panssarimuseo-1Kesaretki-2017-Panssarimuseo-2 Kesaretki-2017-Panssarimuseo-3 Kesaretki-2017-Panssarimuseo-4Kesaretki-2017-Panssarimuseo-5

Panssarimuseossa kierreltiin ja tutustuttiin panssareihin sekä panssaritorjuntaan. Kotimatkalle lähdetiin iltapäivällä n. kello 15 aikoihin. Matkalla oli keskustelua nähdystä ja kuullusta, sekä todettiin, että saatiin uusia ajatuksia vertailessa omaa toimintaa vastaavanlaisen yhdistyksen toimintaan.

Kiitos vielä kerran StoraEnsolle sekä Mustialan yhteismetsälle että saatiin käydä vierailulla.

Sukevan yhteismetsän kesäretki 2016

Hoitokunta päätti talvella että yhteismetsän kesäretki suunnataan yhteismetsän omille metsäalueille. Keväällä päätettiin että retki tehdään tiistaina 14.päivänä kesäkuuta. Retken suunnittelu uskottiin puheenjohtaja Ari Sirviölle ja sihteerille Erkki Shemeikalle ja heidän työjako oli että sihteeri hoitaa kyydin ja ruokailun Linnanporttiin Sukevalle ja kyyditsijäksi valittiin Matti Rissanen Sonkajärveltä. Sattui vielä siten että kuljettajana oli Ari jolla itsellään on metsään ja hoitanut ahkerasti omia metsiään ja teitä. 

Retkelle ilmoittautui neljätoista henkilöä. Retken kokoontuminen tapahtui Sukevalle Linnanportiin kello yhdeksäksi. Paikalla olivat kaikki retkelle ilmoittautuneet ja lisäksi StoraEnsosta Antti Pekkarinen ja MHY Savotasta Jaakko Heikkinen. Retki aloitettiin juomalla kahvit Linnanportissa ja sen jälkeen lähdettiin Virsumäkeen.

Kesaretki-2016-bussi...jpg

Retki alkaa Linnanportista pikkubussilla…

Puheenjohtaja kertoi matkalla retkeläisille yhteismetsästä ja matkan kohteista.

Autossa hoitokunnan sihteeri jakoi kaikille osanottajille uunituoreet lippalakit Sukevan yhteismetsän logolla varustettuna.

Kesaretki-2016-puhee...jpg

Virsumäki

Kesaretki-2016-virsu...jpg

Ensimmäinen kohde oli Virsumäki jossa tutustuttiin taimen istutukseen. Paikalla oli Metsäpalvelu Juhani Hirvonen porukoineen ja omistaja kertoi istutustöistä. Paikalla Virsumäessä oli istuttamassa neljä henkilöä.

Kesaretki-2016-virsu...jpg
Virsumäessä tutustuttiin metsän uudistamiseen Juhani Hirvosen johdolla, tässä istutus kohde.

Kesaretki-2016-virsu...jpg
Istuttajat työssään, yksivuotista kuusen taimenta 40mm putkella.

Pappilansuo

Tästä siirryttiin Pappilansuon reunaan ja katsottiin turvesuolle jossa oli nostettu saroille palaturvetta, Vapon edustaja oli lupautunut tulla esittelemään turvatuotantoa mutta heille oli tullut Elyn tarkastus josta syystä edustusta ei ollut paikalla.

Kesaretki-2016-pappi...jpg Pappilansuon turvetyömaa, palaturvetta nostettu korjattavaksi.

Talas

Tästä jatkettiin Talakselle ja tutustuttiin MHY Savotan kohteeseen jossa Jaakko Heikkinen kertoi kohteesta yhdessä metsuri Matti Kortelaisen kanssa. Täältä siirryttiin sähkölinjan varteen ja jalkauduttiin katsomaan harvennushakkuutyömaata. Tällä Juha Saarelainen esitteli harvennusta, työmaa sijaitsi Sähkölinjantien ja Kuljunsuontien välissä sähkölinjan varressa ja harvennettavan alueen koko oli n. 30 ha. Täältä siirryttiin yhteismetsän mökille Kontiolammen rantaan jossa olitiin hetken aikaa ja täältä lähdettiin ja ajettiin Linnanporttiin lounastamaan.

Kesaretki-2016-mhy-s...jpgTässä kohteessa tutustuttiin MHY Savotan metsänraivaukseen josta kertoi Jaakko Heikkinen ja metsuri Matti Kortelainen.

 

Retkeläiset korvatarkkana kuuntelevat raivauksesta josta kertoi Jaakko Heikkinen toinen vasemmalta.

Kesaretki-2016-mhy-s...jpg

Kesaretki-2016-juha-...jpg
Juha Saarelainen harvennustyömaalla koneensa vieressä.

Kesaretki-2016-juha-...jpg
Retkeläiset kuntelevat Juha Saarelaisen kertomusta harvennuksesta

Matilansuo

Kesaretki-2016-matil...jpg
Matilansuon turvesuon koeala… tässä näkyy tuhkauksen vaikutus turvemaalle.

Ruokailun jälkeen lähdettiin Pihlajasaloon ja ensimmäisen kohteena oli kaksi vuotta sitten tuhkattu Matilansuon alue. Täällä oli koeala jossa oli nähtävänä mitä oli tapahtunut kahdessa vuodessa tuhkauksen jälkeen, mm. MHy Savotan metsäneuvoja Jaakko Heikkinen kertoi osanneensa odottaa muutosta mutta hämmästeli sitä muutosta joka oli paljon suurempi kuin hän ajatteli.

Kesaretki-2016-tutki...jpg
Retkeläiset tutkivat kasvillisuutta koealan vieressä.

Otra-ahon metsätie

Matilansuolta tuli kyytiin Otsometsäpalvelun tieasioista vastaava Jarkko Hirvonen ja hän esitteli retkeläisille heidän rakentamaa metsäautotietä Otra-ahossa.

Kesaretki-2016-otson...jpg
Otson rakentaman metsätien risteyksessä katsellaan millainen tiestä on tullut ja hyväksi todettiin.

Kesaretki-2016-otson...jpgSiinä se on murske pinnassa.

Kesaretki-2016-otson...jpgHyvää siinä on liikkua ja kantaakin hyvin.

Kesaretki-2016-nalko...jpg
Tässä omana työnä rakennettu Nälkökankaan metsäautotie, vanhan perusparannusta 700 m ja uutta tietä 1,9 km.

Täältä jatkettiin sitten Nälkökankaalle tietä pitkin joka oli rakennettu omana työnä vuonna 2015 ja saatiin valmiiksi menneen talven aikana jossa on pientä laitettavaa mm. pinnan lanaus.

Kesaretki-2016-nalko...jpg
Jaloittelua ja keskustelua Nälkökankaalla.

Pihlajasuo

Matka jatkui Pihlajasuon läpi ja tuli vastaan puomi mutta onneksi mukana oli avainhenkilö joka avasi puomin ja matka jatkui Kuoppakankaalle jossa katseltiin vanhaa kuusikkoa ja hieskoivikkoa.

Kesaretki-2016-nalko...jpg
Puomi tuli eteen kesken matkan…

Kesaretki-2016-nalko...jpg…mutta ei hätää kun matkalla on mukana avainhenkilö…

Täältä matka jatkui takaisin Sukevalle Linnanporttiin jossa nautittiin retken lopuksi mansikkaleivoskahvit. Kahvit ja ruokailun sponsoroi retkeläisille puunostajat Keitele Forest ja StoraEnso josta kiitos heille.

Kesaretki-2016-nuori...jpg
Oli meillä retkellä mukana nuorikin opissa.

Kertomusta paperille kirjoitteli hoitokunnan sihteeri.


Sälevän ja Sukevan yhteismetsien osakaskuntien kesäretki Yaran Siilinjärven tehtaalla 11.8.2015

Sälevän ja Sukevan yhteismetsien osakkaat kävivät 11.8. tutustumassa lannoitetuotantoon Yaran Siilinjärven tehtaalla.

Simo Ylä-Uotila esitteli lannoituksen vaikutuksia. Linkki hänen esitykseen on ohessa. Retkeläiset matka jatkui Keiteleelle, jossa tutustuimme liimapuun tuotantoon sekä Keitele Forest  Oy:n metsäosaston toimintaan. Monet kiitokset heille jotka tekivät opintomatkamme mahdolliseksi.

Yara-metsälannoitus - PDF


Yara - SiilinjärviYara - SiilinjärviYara - SiilinjärviYara - SiilinjärviYara - SiilinjärviYara - Siilinjärvi