FINNMETKO 2022

Hoitokunta mietti viime talven aikana mihin tehtäisiin perinteinen yhteismetsän kesäretki. Keskutelussa nousi esiin että FINNMETKO järjestetään tulevana kesä neljän vuoden jälkeen koronasta johtuen. Asiaa mietittiin hoitokunnassa ja päätettiin että kesäretki tehdään Jämsänkoskelle FINNMETKO 2022 konenäyttelyyn. Samalla päätettiin että kysytään Sälevän yhteismetsää mukaan jos se heitä kiinnostaa.

Osakaskunnan jäseniä informoitiin alkukesästä kesäretkestä ja pyydettiin ilmoittautumiset hoitokunnan sihteerille. Sihteeri muistutti osakkaita retkestä elokuun alussa uudella sähköpostilla.

Matkalle varattiin Sonkajäreltä Rissasen iso bussi koska pieneen bussiin retkeöläiset eivät mahtuisi. 

Matkalle lähdettiin perjantaina 2. syyskuuta Sukevalta kello 6.00 ja kyytiin pääsi nousemaan matkan varrelta. Iisalmesta tuivat kyytiin Sälevän osakkaat ja kaksi IIsalmen Osuuspankin henkilöä ja viimeinen kyytiin nousija tuli bussiin Väisäsen kotilihan bussipysäkiltä. Niin oltiin kaikki 26 henkilö kyydissä ja matkalla METKOON. Mukaan oli ilmottaunut enemmänkin mutta erinäisistä syistä johtunen henkiöitä joutui jäämään pois matkalta.

Perillä FINNMETKO:ssa oli kymmenen jälkeen ja kotiin päätettiin lähteä vähän ennen porttien sulkeutumista eli puoli viiden aikaan.

Paikalla oli paljon katsottavaa ja katsojia. Ponssen osasto oli massiivinen ja samoin Ponssen työntekijöitä oli pljon ja samoin Ponssen koneita uusia ja käytettyjä. Mieleen jäi Ponssen Mammutti joka luovutettiin ostajille meidän osastolla oltaessa. Uutena osastlla oli uusinta uutta sähköinen Ponsse.

Näytteöyalue oli laaja ja siellä joutui kävelemään palkon että illalla bussiin psstyä jalat oli muussina. Näyttelyalue laaja ja siellä oli paljon näytteleasettajia ja koneita laidasta laitaan ja varsin isoja. Näyttelyosastoilla oli työnäytöksiä tasaiseen tahtiin. 

Kotiin lähdettiin suunnilleen sovitussa ajas ja kaikki olivat tyytyväisiä näkemäänsä ja puheensorina täytti bussin. Kootona oltiin yhdeksän jälkeen. 

Kuljettana meillä oli Raatin Jari joka antoi meille tasaisen ja mielyttävän kyydin.

Tulevan talven aikana taas mietitään ja otetaan vastaan ehdotuksia tulevan kesän 2023 kesäretkikohteista.  

 

Tiedotteet

 
Vuoden 2021 & 2022 toimintakertomus, tulos sekä tase lisätty.
Lue lisää.

Osakaskunnan kokous 15.4.2023 Lue lisää.

Suomen yhteismetsäpäivät Tampereella 23.-24.03.2023 Lue lisää.

Sukevan yhteismetsän osakaskunnan kokous Lue lisää.

FINNMETKO2022