Uutinen - 28.03.2023 09:02

Tamperella järjestetyillä yhteismetsäpäivillä oli Sukevan yhteismetsän hoitokunnasta kolme henkilöä puheenjohtaja Ari Sirviö, varapuheenjohtaja Euno Väisänen ja sihteeri Erkki Shemeikka. Menomatkalla oli tosi surkea keli kovan lumisateen vuoksi. 

Yhteismetsäpäivien ohjelma oli mielenkiintoinen ja antoisa. Luennot olivat lyhyitä tietoiskuja ja niiden lopussa oli mahdollisuus esittää luennoitsijalle muutama kysymys. Yhteismetsäpäivien juontajana toimi Metsäteollisuus ry:n metsäjohtaja Karoliina Niemi. Hän piti erinomaisesti tilaisuuden hallussaan ja aikataulussa. 

Tilausuuden avasi Suomen yhteismetsät ry:n puheenjohtaja Antti Kerkkälä ja Tampereen kaupungin tervehdyksen toi apulaispormestari Pekka Salmi. Yhteismetsäpäivien teemapuheenvuoron piti metsäjohtaja Karoliina Niemi. Ajankohtaista lainsäädännöstä ja sertifioinnista  käyttivät puheenvuoron maanmittauslaitoksen pääjohtaja Pasi Patrikainen, MMM yksikönpäällikkö Vilppu Talvitie, kemera-uudistuksista rahoitus- ja tarkastuspäällikkö Ari Nikkola ja Uusien PEFC sertifiontikriteereistä ja FSC-kriteereistä toimitusjohtaja Marko Malinen BM Certification Suomi Oy:stä

Yhteismetsien vakuutusarvosta ja yhteismetsäosuuksien arvosta luennoivat OP:n metsäpalvelupäällikkö Petri Kortejärvi ja verohallinnon ylitarkastaja Kari Pilhjerta sekäsi  Haapaveden yhteismetsän Markku Anttila

Yhteismetsien uusista ansainta ja liikentoimintamahdollisuuksita pitivät puheenvuoron Suomen Tuulivoimayhdistys ry:n Anni Mikkonen, Neon Oy:n projektijohtaja Arto Hirvonen ja projektipäällikkö Lauri Kuusisto, Hiilensidonta ry:n Kimmo Collander ja luomutuotteiden keruusta Kauhavan yhteismetsän Arto Valkama.

Vapaaehtoisesta suojelu ja luonnonhoidosta yhteismetsien tulolähteenä Metsäkeskuksen asiantuntija Riitta Raatikainen

Ensimmäisen päivän päätöksenä oli historioitsija Teemu Keskisarjan haastattelu

Toisen päivän ohjelman aluksi oli yhteismetsien digiloikka jonka avasi Pekka Kantola Innovatics Oysstä kertomalla Osakari-osakerekisteristä.

Yhteismetsäportaalin tarjoamista mahdollisuuksista luonnoivat metsäomistuksen asiantuntija Pirjo Havia Tapio Oy:stä ja asiantuntija Jukka Matilainen Metsäskeskuksesta. Metsävaratiedon hallinnasta ja mahdollisuuksista yhteismetsille olisi pitännyt Bitcomp Oy:n metsätietopäällikkö Teemu Saramäki mutta hän oli estynyt ja hänen tilallan toinen henkilö.

Kommenttipuheenvuoron piti metsätietopäällikkö Hanna Parviainen Metsäkeskuksesta ennen ruokailua.

Ruokailun jälkeen metsäjohtaja Karoliina Niemi kertoi maailman poliittisesta haasteista yhteismetsille jonka jälkeen EU-metsöpolitiikasta kertoi MEP Petri Sarvanto ja lopuksi haasteista, uhista ja mahdollisuukista metsäjohta Marko Mäki-Hakola

Yhteismetsäpäivien loppusanat lausui puheenjohtaja Antti Kerkkälä Suomen yhteismetsät ry:stä

Ensimmäisen päivän iltana olleessa iltajuhlassa juontajina toimivat Kummeleiden Timo Kahilainen ja Heikki Silvennoinen, täytyy sanoa että nauraa sai sydämmen kyllyydestä. 

Iltajuhlassa julkaistiin vuoden yhteismetsä joka on Lapin yhteismetsä ja josta heille annettiin kunniakirja. Lisäksi palkittiin Vilppu Talvitie hirvipatsaalla ja juontajana toiminut Karoliina Niemi pöllöveistoksella.  

Tiedotteet

Suometsäpäivä 12.10.2023 Lue lisää.

 
Vuoden 2021 & 2022 toimintakertomus, tulos sekä tase lisätty.
Lue lisää.

Osakaskunnan kokous 15.4.2023 Lue lisää.

Suomen yhteismetsäpäivät Tampereella 23.-24.03.2023

Sukevan yhteismetsän osakaskunnan kokous Lue lisää.