Kesäretki 5.7.2024

Sukevan yhteismetsän jo perinteiseksi muodostunut kesäretki tehtiin perjantaina 5.7.2024 omille tiloille. Aamulla kokoonnuttiin Sukevalle Linnanporttiin kello yhdeksäksi jossa nautittiin aamukahvit, jonka tarjosi Keitele Group. Paikalla oli seitsemäntoista Sukevan yhteismetsän osakasta tai perheen jäsentä ja viisi vierasta Kärsämäjärven yhteismetsästä ja Keiteleen ostopäällikkö Kimmo Viitamäki. Kahvin jälkeen noustiin bussiin ja lähdetiin kohti etelää ja talvella Mäkikylästä ostettua tilaa. Perillä Rahvaanmäentiellä retkeläiset nousivat autosta ja suunnistivat kohden kohdetta joka oli noin puolen kilometrin päässä kävelymatkan päässä. Sinne porukka katosi märkään metsään. 

Tällä kohteella oli kovapuustoinen kuusikko jossa arvion mukaan on puuta n. 550 mottia hehtaarilla. (ensimmäset kuvat ovat tältä kohteelta) Tielle saavuttua retkeläiset olivat hieman kosteita halitioissaan näkemästään ja jokainen kertoi ettei ole moista metsää ennen nähnyt. 

Täällä palauduttiin takaisin Sukevalle Linnanporttiin jossa meitä odotti StoraEnson metsäasiantuntija Jarmo Hiltunen ja hän tarjosi retkeläsille lounaan Linnanportissa.

Lounaan jälkeen lähdettiin Pihlajasaloon jossa Jarmo Hiltunen esitteli retkeläisille StoraEnson raivaimaan taimikkoa ja kertoi kaikista niistä palveluista joita StoraEnsolta on saatavilla.

Tästä ajettiin pieni matka eteenpäin ja jalkauduttiin tuhkatulle turvesuolle jossa oli konkreettisesti nähtävillä mikä on tuhkan vaikutus turvemaahan.

Tästä jatkettiin energiapuun korjuupaikalle mutta toimintaa ei nähty koneen oltua rikkia. Tämän jälkeen mentiin vuona 2014 tehdylle koealalle jossa retkäiset näkivät käytänössä viidellä eri koealalla miten kylvetty männyntaimen lähtee kasvamaan. 

Päivä alkoi olla tässä vaihessa siinä vaiheessa että lähdettiin ajelemaan kohden Sukevaa ja Linnanportti mutta tehtiin pieni mutka ja käytiin katsomassa miten enenergia puuta korjataan (nähtiin helpossa maatossa korjuun jälki)

Linnanportille saavuttua juotiin vielä Sukevan yhteismetsän tarjoamat päiväkahvit jonka jälkeen jokainen lähti kotimatkalle.

Niin puheiden ja kertomusten perusteella mitä retken jälkeen kuultiin retkeläiset olivat erittäin tyytyväisiä ja hieman yllättyneitäkin retken annista. 

  

Tiedotteet

Uusi uutinen - lyhyt teksti - 05.07.2024 09:23

Metsäkeskuksen vierailu 4.6.2024 Lue lisää.

Sukevan yhteismetsän kemeratuet Lue lisää.

Sukevan yhteismetsän osakaskunnan kokous 2024 Lue lisää.

Sukevan yhteismetsän osakaskunnan kokouksen pöytäkirja luettavissa.  Lue lisää.